‘Rambo’ en una oficina, plat fort de la tardor del Barts


Font: Antoni Ribas Tur (ara.cat) | Foto: Sorein Meisner
¿Una oficina qualsevol es pot convertir en el camp de batalla d’una pel·lícula d’acció? La companyia danesa Neander ha convençut que sí el públic del Fringe d’Edimburg i també del Teatre Peacock de Londres amb Blam!,un espectacle de teatre físic que barreja comèdia amb els estralls de films com Rambo i La jungla de cristall. Els Neander també s’han guanyat la programadora de la sala Barts, Sílvia Berna, i Blam! - que es presenta amb el subtítol Hollywood es cola a la teva oficina- serà la primera estrena internacional de la sala i el plat fort dels espectacles que presentaran la temporada vinent. “Transformen l’ambient d’una oficina en totes les pel·lícules d’acció imaginables”, va subratllar Berna, orgullosa d’estrenar aquest espectacle, que porta el segell dels productors del conegut espectacle de percussió i humor Stomp a l’Estat. La sala del Paral·lel va fer balanç ahir del segon any sota la gestió de la promotora The Project i van avançar alguns dels noms que farciran el cartell del 2015. Els més immediats són concerts que formen part del Guitar BCN o bé de la cartellera musical del Grec (Matthew Herbert, Joan Miquel Oliver, Lambchop, Albert Pla, Christopher Cross, Lila Downs, The Waterboys i Jethro Tull, entre altres). De teatre, a més dels Neander, que desembarcaran a Barcelona a l’octubre, el primer espectacle que es podrà veure serà VIP, una comèdia àcida dels Joglars sobre la infantesa: el tracte que els pares donen als fills pot acabar creant petits tirans. L’obra formarà part de la programació del Grec i tornarà a la sala al setembre. “L’espectacle agrada molt sobretot als professors”, va bromejar Alba Espinasa, l’encarregada de producció de la companyia. 
“Antonia San Juan torna a casa”, va dir també Berna. Però en aquesta ocasió l’actriu no interpretarà els monòlegs que l’han fet més coneguda sinó una comèdia de creació pròpia sobre l’amistat, la parella i la família. Porta per títol Lo malo de ser perfecto. Així mateix, Sílvia Berna va explicar que han designat el monologuista Goyo Jiménez, còmic resident de la sala i que hi estrenarà els seus pròxims espectacles.
També va apuntar que l’exitós musical El Petit Príncep podria tornar a la sala i que també s’hi farà la segona edició del cicle de conferències Instint, que van inventar Andreu Buenafuente i Albert Om. 
A l’hora de fer balanç dels dos últims anys dirigint la sala, van destacar que des del novembre del 2012 s’hi han fet 382 activitats, entre concerts, espectacles, obres infantils i conferències, entre altres. La mitjana d’ocupació del 2013 va ser del 70% i l’any passat es va mantenir en el 71%. “Els taxistes ja saben on és el Barts”, va exemplificar Tito Ramoneda, president de The Project. “El present és de satisfacció i el futur és il·lusionant -va afegir-. D’ara endavant tenim dos reptes: millorar aquesta xifra i mantenir el nivell de qualitat dins l’eclecticisme de la filosofia de la sala”. “El que programem té qualitat i agrada al públic”, va subratllar Joan Roselló, també fundador de The Project.
Pel que fa als espectadors, la xifra ha augmentat. Entre els últims mesos del 2012 i el 2013 en va rebre 147.596 (368 funcions) i l’any passat 160.197 (en 450 funcions). Van exhaurir entrades en 96 funcions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario