El Novembre Vaca uneix art i reflexió en una mirada femenina



Fuente: Victoria Navarro (ara.cat)
L'associació de creadores escèniques Projecte Vaca exhibeix al llarg del mes de novembre una sèrie de propostes, bàsicament interdisciplinàries, creades al llarg de l'any i prenyades totes d'una mirada femenina sobre temes tan diversos com la vida i la mort, els efectes de la guerra sobre la dona, la influència del passat, la immigració i l'experimentació amb el cos tractats a sobre l'escenari però també en xerrades i, fins i tot, en jornades de meditació com el Projecte Satori, que se celebra aquest dilluns.
La dotzena edició del Novembre Vaca s'escamparà amb una desena de propostes low cost per espais alternatius de tot Barcelona fins a l'1 de desembre. Mara truth és un work in progress dirigit per Consuelo Trujillo en què participen 30 artistes i en què conflueixen música i moviment. Amb un to més àcid, Nathalia Paolini presentarà Necro-lògica , una comèdia negra en què l'autora veneçolana convida a fer una mirada crítica cap a la realitat del seu país, on la corrupció i la inseguretat estan presents al dia a dia. "La mort hauria de ser un dret, igual que la vida", afirma. La protagonista de l'obra arriba al dipòsit de cadàvers per informar de la seva mort i tramitar la seva cremació. Una dona vol morir en un país on la gent lluita per sobreviure. Eva Hibernia presentarà el llibre laSal sobre "com ens afecta el passat no resolt", i l'últim dia del cicle les vaques el reserven per al Vacabaret .
El Projecte Vaca funciona "a partir del voluntariat i la generositat de les sòcies i, com totes les institucions, està patint problemes", ha explicat la dramaturga Laura Freijo per justificar la cancel·lació d'algunes peces previstes.

1 comentario: